Nappuse efekt

juuni 4th, 2018 Posted by Eesmärgid 0 thoughts on “Nappuse efekt”

Nappuse efekti eksperiment

 

Worchel, Lee ja Adewole (1975) viisid läbi huvitava eksperimenti. Nad lasid inimestel hinnata küpsiseid. Nad jagasid inimesed kahte gruppi. Grupp A sai terve purgi täie küpsiseid. Grupp B sai purgi, kus oli ainult 2 küpsist. Grupp B hindas oma küpsiseid kõrgemalt, kuigi küpsisedolid täpselt samad mis grupil A. Eksperimenti korrati mitu korda ja tulemus oli alati sama.

Kui mingit toodet napib, tundub see meile atraktiivsem ja oleme valmis selle eest rohkem maksma kui see päriselt väärt on. Meile tundub, et sellised tooted on väärtuslikumad ning lisavad selle omanikule unikaalsuse tunnet.

‘Limited edition’ on hea näide nappuse efektist. Paljud firmad lansseerivad unikaalse ‘limited edition’ versiooni oma tootest, mille eest tarbijad on reeglina nõus rohkem maksma.

Jaga mõtteid:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Superviisor, coach ja koolitaja. International Supervision and Coaching Institute’i asutajaliige ja õppejõud. Viib läbi juhtide coaching’ut, meeskondade arendustegevusi ning coaching’u ja mentorluse arenguprogramme.

Ettevõte

Õnnesepad OÜ

Mustamäe tee 22, Tallinn

Seotud tegevused

EAS