Ankru efekt

juuni 4th, 2018 Posted by Eesmärgid 0 thoughts on “Ankru efekt”

Ankru efekt on kognitiivne kallutatus, mis kirjeldab inimeste kalduvust keskenduda liigselt esimesele informatsioonile (ankur), mis neile otsuse tegemise juures pakutakse. Kui esimene info (ankur) välja öeldakse, on kalduvus tõlgendada järgmiseid hinnaguid sellest ankrust lähtuvalt.

Ankur läbirääkimistel

Näiteks, hind mis läbirääkimistel esimesena välja öeldakse, seab standardi ülejäänud läbirääkimisteks ning iga hind ankrust (esmasest hinnast) allapoole tundub mõistlik isegi siis, kui see tegelikult on kõrgem kui asja tegelik väärtus.

Läbirääkimiste juures on hea sellest taktikast teadlik olla.

Jaga mõtteid:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Superviisor, coach ja koolitaja. International Supervision and Coaching Institute’i asutajaliige ja õppejõud. Viib läbi juhtide coaching’ut, meeskondade arendustegevusi ning coaching’u ja mentorluse arenguprogramme.

Ettevõte

Õnnesepad OÜ

Mustamäe tee 22, Tallinn

Seotud tegevused

EAS