Lood ja emotsionaalsed lood

mai 24th, 2018 Posted by emotsioonid 0 thoughts on “Lood ja emotsionaalsed lood”

Siin on kaks lugu Inglise kirjaniku E. M. Forsteri sulest. Kumb jääb sulle paremini meelde?

a) ‘Kuningas suri ära ja kuninganna suri ära.’

b) ‘Kuningas suri ära ja kuninganna suri kurbusest ära.’

Enimikule meist jääb teie lugu kergemini meelde, kuna seal on kaks surma omavahel emotsionaalselt seotud. Esimene lugu on faktiline raport, teine lugu kannab tähendust. Informatsiooniteooria kohaselt peaks meil esimene lugu kergemini meelde jääma, kuna see on lühem. Aga meie ajud ei tööta nii – mäletame lugusid, mis meid emotsionaalselt puudutavad.

Reklaamitegijad oskavad seda hästi ära kasutada. Selle asemel, et asja kasusid välja tuua, loovad nad selle ümber loo, mis meid emotsionaalselt puudutab. Loo emotsionaalse mõju teadvustamine on eriti oluline siis, kui peame midagi loo baasil otsustama. Siis tasub teadlikult uurida ka fakte, et mitte lasta end emotsioonidest pimestada.

Mis on sinu lugu, mida Su klient võiks Sinust ja Su tootest või teenusest teada?

Inspireeritud raamatust ‘The Art of Thinking Clearly’, Rolf Dobelli

 

 

 

 

Jaga mõtteid:
Tags: ,

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Superviisor, coach ja koolitaja. International Supervision and Coaching Institute’i asutajaliige ja õppejõud. Viib läbi juhtide coaching’ut, meeskondade arendustegevusi ning coaching’u ja mentorluse arenguprogramme.

Ettevõte

Õnnesepad OÜ

Mustamäe tee 22, Tallinn

Seotud tegevused

EAS