Tähenduslik kokkulangevus

May 4th, 2018 Posted by Eesmärgid 0 thoughts on “Tähenduslik kokkulangevus”

5. oktoobril 1990.a. teatas San Francisco Examiner, et Intel kaebab oma rivaali, AMD, kohtusse. Intel olid teada saanud, et nende konkurent plaanis lansseerida arvutikiipi nimega AM386, mis viitas selgelt Inteli kiibile 386. Kuidas Intel sellest teada sai, on hämmastav lugu, puhas kokkulangevus.

Mõlemad ettevõtted olid palnagud tööle Mike Webbi nimelise mehe. Mõlemad mehed peatusid samas hotellis Californias ja lahkusid hotellist samal päeval. Pärast nende hotellist lahkumist saabus hotelli pakk Mike Webbi nimele. Pakk sisaldas konfidentsiaalset infot AM386 kiibi kohta ning hotell saatis selle kogemata Inteli Mike Webbile. Seejärel õttiski lugu juriidilise pöörde.

Tähenduslik kokkulangevus ehk sünkroonsus

C.G. Jung nimetas selliseid kokkulangevusi sünkroonsuseks. Jungi kuulus näide sünkroonsusest:

Üks noor naine, keda ma ravisin, nägi kriitilisel hetkel unenägu, milles talle anti kuldne skarabeus. Kui ta mulle seda unenägu kirjeldas, istusin seljaga suletud akna poole. Äkitselt kuulsin selja taga mingit heli, justkui õrna koputamist. Pöörasin ümber ja nägin lendavat putukat kopsimas vastu välist aknapiita. Avasin akna ning püüdsin õhust sisselendava loomakese. Ta oli lähim analoog kuldsele skarabeusele meie laiuskraadil, põrniklaste (Scarabaeidae) sugukonda kuuluv lihtlabane kuldpõrnikas (Cetonia aurata), kes oli nähtavasti just sel hetkel vastupidiselt oma tavalistele kommetele tundnud kihku pääseda pimedasse ruumi. Pean tunnistama, et enne ega pärast seda ei ole minuga midagi sarnast kunagi juhtunud.” [C. G. Jung, “Synchronicity”]

Kui palju sina sünkroonsust oled kogenud?

 

 

Jaga mõtteid:
Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *