Jack Welch ‘lahkuse geenist’

June 1st, 2017 Posted by Coaching, Eesmärgid, Kõik postitused, Muutused, Supervisioon 0 thoughts on “Jack Welch ‘lahkuse geenist’”

2013 Nordic Business Forumil astus teiste hulgas üles Jack Welch, ajakirja Fortune tiitli ‘sajandi juht’ pälvinud General Electricu endine tegevjuht.

Welchi sõnul on ‘lahkuse geen’ (generosity gene) üks neid unikaalseid omadusi, mis on olemas kõikidel tõelistel liidritel. Lahkuse geeniga liidrid tunnevad rõõmu selle üle, kui nende inimesed kasvavad ja ametikõrgendust saavad. Kui nad kellegi ideed organisatsioonile tutvustavad, siis nad tingimata ütlevad, kelle idee see on ning ei kuuluta seda enda omaks. Lahkuse geen on liidriks olemise süda.

Welch on võrrelnud tõelist liidrit kirgliku aednikuga, kes hoolitseb töötajate ehk seemnete eest, et nad kasvaksid, eemaldab umbrohu ning rõõmustab kasvavate ja õitsevate lillede üle. Ilus metafoor, mis ilmestab ka coachingut.

Lahkuse geeni võiks avastada endas igaüks. See eriline geen aitab luua tugevamat sidet kolleegidega ning võita kaastöötjate toetus ja usaldus. Ja just usaldusest jääb meeskondades ja organisatsioonides sageli vajaka.

 

Jaga mõtteid:
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *